UN OM ECHILIBRAT ESTE UN OM PUTERNIC DACĂ ARE IUBIRE, VOINŢĂ ŞI CREDINŢĂ
Secondary Navigation Menu
Termenul de arte marţiale se referă la arta războiului, fiind derivat din numele zeului roman al războiului, Marte..
Artele marţiale in totalitatea lor au un obiectiv similar: apărarea individului sau a indivizilor de o amenintare fizică .In completare, toate arte martiale sunt legate de diverse filosofii ca si Confucianism-ul, Shintoism-ul sau altele, iar unele se bazeaza pe un cod al onoarei. In general artele martiale sunt considerate a fi o artă dar si o stiinţă in acelasi timp.
Dezvoltate in extremul orient ca si forme de apărare accesibile aproape oricărei persoane, artele martiale , au urmat si ele cursul vremurilor şi al evoluţiei. De la forma brut de lupta au devenit cu timpul o filosofie de viată si de pace. Au apărut diferite stiluri de arte marţiale, unele stiluri dezvoltandu-se din combinarea altora, altele fiind derivatii de stiluri iar unele fiind pur si simplu noi stiluri si noi filosofii. Aproape peste tot in lume exista forme de lupta traditionale dezvoltate de vreun popor sau altul, dar niciunul nu a fost mai eficient in elaborarea de stiluri si filosofii decat cele din China si Japonia. cele
Cele mai multe forme de arte martiale vin dinspre China si Japonia fiecare stil având unicităţile sale care il diferentiază de alte stiluri sau forme. Totusi, desi sunt diferite, toate au un element comun: sistematizarea tehnicilor de luptă . Metodele de antrenament variază de la un stil la altul si de la o formă la alta şi pot să includâ lupta simulat cu un adversar sau pot fi seturi de tehnici numite Kata. Cele din urmă sunt specifice stilurilor martiale asiatice
Peste toate acestea s-au adăugat si credinta impreună cu studiile asupra filosofiei.
Sic vis pacem parabellum
Cel ce isi doreste pacea, să se pregăteasc pentru razboi
Explicaţia este simplă si nu inseamnă că doritorii de pace vor fi atacati sau agresati , inseamnă că cei care se vor pregătii de război vor fi foarte rar atacaţi dacă nu chiar deloc.
Este un element descurajant pentru un potenţial atacator , faptul că va trebui să atace o persoană pregătită si aptă să se apere. Elementul spiritual din cel pregătit, va constitui elementul defensiv care va actiona la nivel mental intre el si agresor.
Atitudinea celui pregătit va spune mult mai mult despre acesta in fata agresorului decat ar face-o eventualele cuvinte, căci in final este mai facil evitarea de la bun inceput a unui eventual conflict decat o rezolvare ulterioară a acestuia.
există două aspecte ale antrenamentului, cel fizic si cel spiritual.
Antrenamentul fizic este compus din antrenamente fizice si tehnici specifice. Se pune in principal accent, la nivelul incepătorilor pe tehnici de cădere si rostogolire, special pentru protejarea acestora. Tehnicile specifice sunt compuse din prinderi, proiectări si fixări ale adversarului. Pe măsur ce evolueaz , practicantul , invată tehnici avansate de apărare impotriva mai multor atacatori.
Atracţia principală pentru incepători este metoda de autoapărare se realizează printr-o serie prinderi miscări de neutralizare fixare sau proiectare a agresorilor. Aceste tehnici nu sunt simple blocaje, ci o serie de miscări şi gesturi capabile s deturneze atacul.
Antrenamentul se bazează pe practicarea de tehnici pre gandite, intre doi parteneri, uke ( cel care initiază atacul) si tori ( cel care il neutralizează ). Este important pentru ambii parteneri să se adapteze dupa celălalt, căci asa vor putea stăpanii ambele situatii in care ar putea fi pusi in realitate. Fiind in esentă o artă martială pur defensiv , nu exist competitii, dar se organizeaz demonstratii si stagii preg titoare.
Peste antrenamentele fizice se adaugă şi o anumit etichetă in cadrul dojo-ului, care trebuie respectată de toti cei prezenti. Respectarea acestei etichete in dojo duce la ordonarea şi disciplinarea voinţei si mentalitătii individului atat in interiorul dojo-ului cat si in afara acestuia, ajutandu-l astfel să aplice pricipiile folosofice si spirituale in viata sa.
Aplicabilitatea principiilor A nu trebuie limitat doar la interiorul dojo-ului ( sala de antrenament), ea va fi prezent in toate activităţile unui individ. Aplicarea lor in viata de zi cu zi poate reprezenta echilibrul care duce la o viata armonioas si implinit .
Desi nu pare, acum in vremurile moderne, mai mult ca niciodată , avem nevoie să gasim pacea si armonia din interiorul nostru.
Scopul antrenamentului nu este de a crea luptĂtori agresivi ci acela de a perfectiona intelepciunea i auto-controlul.
Scopul antrenamentului nu este de a crea luptĂtori agresivi ci acela de a perfectiona intelepciunea Şi auto-controlul